skip to Main Content
Wat Doet Een NLP Coach?

Wat doet een NLP Coach?

Iedereen stelt persoonlijke doelen voor zichzelf. Dit kan varieren van tien kilo willen afvallen tot het nieuwste seizoen van je favoriete serie bingewatchen op de bank. Doelen zijn meestal gebonden aan een gevoel, je wilt je fijner voelen in je eigen lichaam of dat je wilt ontspannen. Maar hoe bereik je deze en toekomstige doelen?Daarbij kan je de hulp inschakelen van een NLP Coach. Die gaat samen met jou kijken naar de al aanwezige hulpbronnen in je leven zoals vertrouwen, kracht en je persoonlijke omgeving. De NLP coach is een mental coach en life coach in een.

Coaching bij het stellen van de juiste doelen

Als je aan honderd mensen zou vragen wat hun doelen zijn dan zal een ruime meerderheid hierop antwoorden dat ze meer geld zouden willen hebben. Wat mensen zich vaak niet realiseren dat het doel niet gaat over geld maar over zekerheid. Ze willen de zekerheid hebben dat ze meer leuke dingen kunnen doen of kopen. Ze willen zich geen zorgen hoeven te maken over het betalen van rekeningen. Vaak gaat het ook om het gevoel belangrijk te zijn. Geld is in dit geval het middel en zekerheid het doel. Dit geld voor alle doelen, elk doel is in meer of mindere mate een streven naar het willen ervaren (of meer ervaren) van een of meerdere specifieke emoties of gemoedstoestanden.

Een NLP coach kan u helpen te realiseren dat alle nodige hulpbronnen al aanwezig zijn in ieder mens. Alle emoties zijn terug te leiden naar een aantal basis emoties zoals vrolijk en angst. We hebben alle emoties dus al vanaf jonge leeftijd ervaren en zij zijn nog steeds in ons systeem aanwezig. De vaardigheden om deze emoties te ervaren hoeven vaak alleen maar te hoeven afstoft.

NLP Coach

NLP Coaching gaat over het vinden van de de reeds aanwezige hulpbronnen en deze te heractiveren. hulpbronnen als zelfvertrouwen, kracht, innerlijke rust of mentale balans. De NLP coach is een ervaring coach en expert op verschillende gebieden zoals persoonlijke groei en verandering. De coach richt zich op verschillende aspecten zoals het wegnemen van negatieve blokkades of bijvoorbeeld het vergroten van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van positieve emoties. Om uiteindelijk je cliënt  te helpen om de persoon te zijn die zij willen zijn.

 

 

 

Back To Top