skip to Main Content
5 Tips Om Beter In Je Vel Te Zitten

5 tips om beter in je vel te zitten

Iedereen heeft in zijn leven een of meerdere periodes dat alles wat moeilijker gaat. Je wilt het liefst in bed blijven liggen en op je werk komt er niets uit je handen. Vaak werkt dit door in je werk en je prive leven. Mensen kunnen hier depressieve gevoelens van krijgen. Het is lastig om de sleur te doorbreken als jij je niet goed voelt.

Hoe kom je beter in je vel?

Jij wilt je beter voelen, dat is een belangrijke eerste stap. Je kan pas een probleem oplossen als je zelf het probleem ziet. Dit klinkt simpel maar is in de praktijk erg lastig. Gelukkig zijn er simpele tips die je kunnen helpen om je beter te voelen. Natuurlijk kan een coach je hierbij helpen maar de volgende tips zijn bedoeld om jezelf langzaam uit de sleur te breken en zijn gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen. Dus zonder er verder nog om heen te draaien, hier zijn 5 tips om je te helpen:

 

Ga naar buiten

Het klinkt zo simpel maar is vaak heel lastig. Je voelt je al neerslachtig en zeker in de wintermaanden kan je warme huis heel veilig aanvoelen. Maar trek de juiste kleding aan en ga lekker een half uur wandelen. Op deze manier krijg je frisse lucht  en zonlicht. Hierdoor voel je al snel een stuk beter.

Glimlach

Fake it until you make it. Sommige dingen staan nu eenmaal met elkaar in verbinding. Als jij je goed voelt zal je vanzelf meer glimlachen maar andersom werkt het dus ook!

Ga sporten

Ja het staat er echt. Wordt lid van de sportschool of ga hardlopen. Het is even aanpoten in het begin maar zodra je gewend bent zal je snel de verbetering je lichaam en humeur vinden.

Werk een to do list af

Maak een lijstje met taken die je nog moet doen, beschrijf ze in  kleine stappen zodat ze makkelijk af te vinken zijn. Heb je weer een punt afgestreept? Wees niet bang om jezelf te belonen, je verdient het!

Luister, lees of kijk.

Pak je favoriete boek, cd of serie erbij en ga die lekker kijken. Niet iedere minuut hoeft effectief ingedeeld zijn. Ook ontspanning is belangrijk.

 

Back To Top